Politieverhoor

Verklaar niets, bel een advocaat!

Op verhoor komen bij de politie?

Moet u op verhoor komen bij de politie? Heeft u een uitnodiging gekregen om te verschijnen? De politie zal dan vertellen waarvan u wordt verdacht en welke bewijzen er tegen u liggen. Ga daarom nooit onvoorbereid naar een politieverhoor. Gedane uitspraken kunnen moeilijk nog worden teruggenomen.

Hulp nodig bij de voorbereiding van uw verhoor? Bel direct naar het Strafloket!

 088 – 374 79 71 (gratis intake)

 Whatsapp 06 154 369 36

Waarom een politieverhoor?

U wordt opgeroepen voor verhoor als de politie een vermoeden heeft dat u betrokken bent geweest bij een strafbaar feit. Een verhoor wordt dan ook ingezet om meer informatie te krijgen. Als u wordt verhoord, kunt u mogelijk dingen zeggen die tegen u worden gebruikt. De politie heeft immers informatie nodig om een zaak tegen u te bouwen.

Advocaat voor of tijdens het verhoor

Als u wordt opgeroepen voor verhoor, bel altijd eerst het Strafloket. Wij helpen u bij de voorbereiding van het verhoor! Een politieverhoor is bedoeld om u te ondervragen over een feit dat u mogelijk zelf heeft gepleegd. Als u onvoorbereid naar een politieverhoor gaat, werkt u mogelijk mee aan uw eigen straf.

Let op: schakel altijd eerst een advocaat in voordat u naar het bureau gaat. Wij helpen u bij het vinden van een advocaat! Bel direct naar het Strafloket

088 – 374 79 71 (gratis intake)

 Whatsapp 06 154 369 36

Hoe lang duurt een verhoor?

In het geval u wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf staat van vier jaar of meer, is het mogelijk dat u in het belang van het onderzoek tijdens of na het verhoor wordt aangehouden en/of in verzekering wordt gesteld.

Afhankelijk van het strafbare feit waar u van wordt verdacht, kan een verhoor een dag duren en zelfs over meerdere dagen worden verdeeld. Soms moet u ook in het belang van het onderzoek worden overgeplaatst naar een huis van bewaring (gevangenis).

Tips

  • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen.
  • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog.

Pro deo behandeling door een advocaat

Een strafzaak kan grote gevolgen hebben voor u. Neem daarom altijd direct contact met ons op als u een vonnis heeft ontvangen. Afhankelijk van uw inkomen, werken onze advocaten altijd op pro deo basis.

Neem contact met ons op

Voor een kosteloze en vrijblijvende beoordeling van uw zaak, kunt u ons bellen voor advies: 088 – 374 79 71 (lokaal tarief). Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 20:00 uur. Vanzelfsprekend worden al uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Wij werken door heel Nederland!

Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen u namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo advocaat).

Staat uw situatie hier niet precies tussen? Geen probleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op